2. Festival „Pjesmom i plesom do snova“

Prvi festival „Pjesmom i plesom do snova“ održan je 02.09.2014.god. u Bosanskom Kulturnom Centru Tuzla. Ovaj festival je prvi u BiH i šire namjenjen osobama sa invaliditetom bez obzira na starosnu dob, gdje se dala mogućnost takmičenja u dvije kategorije: pjevanju i plesu.

Učešće na festivalu uzeli su: U.G. oštećenog vida Tuzla, Centar koraci nade Tuzla, U.G. Korak po korak Tuzla, U.G. Majke hendikepirane djece Tuzla, U.G. Futura Gračanica, Udruženje osoba sa invaliditetom Gradačac, Udruženje Osmijeh nade Kalesija, U.G. Radosti druženja Bihać, Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Tračak nade“ Foča, Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima Sapna, U.G. „Budimo prijatelji“ Zenica, U.G. „Zagrljaj“ Sarajevo, Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ciljevi ovog projekta su uključivanje djece i omladine sa invaliditetom u društvena zbivanja-događaje, zadovoljavanje emocionalnih potreba kako djeteta tako i roditelja, podizanje svijesti društvene zajednice dovodeći je u direktni kontakt sa ovom populacijom, okupljanje Udruženja i razmjena iskustava.

Na osnovu odluke žirija koji je bio u sljedećem sastavu: Željka Jurišić, Enver Jašarević i Adnan Hadžibegić u kategoriji pjevanja prvo mjesto pripalo je Melisi Musić iz Udruženja „Osmijeh nade“ Kalesija koja se predstavila pjesmom „Run“ , dok je drugo mjesto zauzeo Salih Avdić također iz Udruženja „Osmijeh nade“ Kalesija koji je nagradu podijelio sa Seadom Fazlićem iz Udruženja „Ugov“ Tuzla, a treće mjesto pripalo je Adiju Salihspahiću iz Udruženja „Duga“ Tuzla.

U kategorija plesa prvo mjesto zauzeli su članovi Udruženja „Budimo prijatelji“ iz Zenice, drugo mjesto UG „Tračak nade“ iz Foče, a treće mjesto pripalo je UG „Futura“ Gračanica.

U realizaciji projekta pomogli su:Fondacija Tuzlanske zajednice, Grad Tuzla, D.o.o Deling, D.o.o Fragmat Izolirka Gračanica, AKM Commerce, Bony Vitalis, Motel Rudar Tuzla, D.o.o.Menprom Tuzla, D.o.o Annoa, D.o.o Bingo, Restoran Saranda, Restoran Sezam, Pekara Centar, Pekara Sloboda, Pekara Tušanj, Mesnica Brajlović, Slastičarna Fontana, Čevabdžinica Merak Tuzla, Gusto e sapore Tuzla, Cvjećara Strelicija, Knjižara Sidran Puračić, Megga Bend, Orkestar Balsika, D.o.o Spin Tuzla,RTV7, Enisa Pilavdžić.